Klassieke talen
Ons vwo: persoonlijk en uitdagend Bekijk alles over onze lessen, werken met de iPad, Cambridge Course, gymnasium en talentklassen 
Meer in minder tijd
Gymnasium-middag
Wetenschaps-oriëntatie
Talentklassen
Aan het einde van brugklas bepaal je of je gymnasium of atheneum gaat doen. Hierbij kijk je vooral naar je eigen motivatie en natuurlijk je cijfers.
Beeldende kunst, business, bridge, game design, podiumkunst, science en sport & lifestyleTwee lesuren per week les in een vak dat je al in de brugklas zelf kiestJe kunt écht een goede keuze maken omdat je eerst kennismaakt met elke talentklasIn de talentklassen ben je actief aan de slag en speelt je creativiteit een grote rolJe presenteert je resultaat aan het eind van het schooljaar voor een groot publiek
Alle leerlingen op het HVC volgen in de eerste jaren van hun opleiding een talentklas.
We vinden het belangrijk om je uit te dagen. In onze lessen onderzoek je zelf het antwoord op grote vragen die jijzelf of jouw docent stellen. Jij komt in actie. Niet altijd de makkelijkste manier, maar je leert en onthoudt er veel meer van!
uitdagend
Je lessen gaan over dingen die nu in de wereld en in je eigen omgeving gebeuren (of gebeurd zijn). De verbondenheid geldt ook onderling: je werkt bij ons regelmatig samen met elkaar om je doel te bereiken.
verbonden
Houd je huiswerk en andere dingen die je moet doen overzichtelijk bij in Wunderlist. Deze app houdt je goed bij de les!
StartFragmentKlassieke talen vormen een stevig fundament onder jouw opleiding. Het vertalen van een klassieke tekst is een uitdagende puzzel waarbij je leert over een boeiende cultuur die de basis vormt van het hedendaagse leven.EndFragment
In Mindnode maak je mindmaps, zoals deze over de zelfrijdende auto. Een mindmap gebruik je om verschillende informatie over een onderwerp te ordenen en overzichtelijk te maken. Als je mindmaps maakt, begrijp je je onderwerp beter en zit de kennis sneller in je hoofd. Handig!
StartFragmentEen aantal vakken doe je in minder tijd dan op het atheneum. Hierdoor is er tijd voor andere vakken, en kun je ook nog gewoon sporten en chillen.EndFragment
StartFragmentDe plek waar je zelf aan het roer bent. In overleg bepaal je zelf wat je doet tijdens deze lessen: boeiend onderzoek of extra verdieping in een vak dat je wat lastiger vindt. EndFragment
Als je samenwerkt, dan is Trello een superhandige app om erbij te gebruiken. Je verdeelt je werk in verschillende taken, bepaalt wie wat doet en vervolgens sleep je jouw taak naar ‘Bezig’. Ben je klaar? Sleep je taak dan naar ‘Gedaan’, zodat je groepsgenoten ook weten dat je klaar bent!
ruimte
Je krijgt de ruimte die nodig is om opdrachten goed te doen. Als dat betekent dat je de school uit moet om mensen te interviewen voor een reportage, dan kan dat. Keuzevrijheid staat bij ons hoog in het vaandel.
Met Voice kun je uitlegvideo’s maken, zoals deze die over Syrië gaat. Als je iets goed kunt uitleggen, dan betekent dat dat je goed begrijpt waar het over gaat. Dit doe je dus regelmatig!
Meer info >
Je lessen
StartFragmentDoor zelf veel onderzoek te doen en je te verplaatsen in grote wetenschappers van toen en nu ervaar je in dit vak wat wetenschap is en hoe je iets ‘wetenschappelijk’ aanpakt.EndFragment
De lessen die je volgt bij ons op school zijn uitdagend, persoonlijk en afwisselend dankzij vijf ‘ingrediënten’ die steeds terugkeren. Ontdek hier welke dat zijn! Onze docenten zijn zelf nieuwsgierig en ook nog lang niet uitgeleerd. Ze proberen graag nieuwe dingen uit, zodat jij de stof beter begrijpt én het leuk vindt ermee bezig te zijn!
Je leert informatieve en overzichtelijke presentaties te maken in Keynote. Hierin maak je ook grafieken en tabellen om goed te laten zien wat je hebt uitgezocht. 
Jouw digitale, creatieve alleskunner
Op het vwo gebruik je je eigen iPad. Wij zetten er soms apps en documenten op, maar je bent zelf de baas over hoe je hem indeelt en gebruikt. Verken een aantal veelgebruikte apps en zie wat je daarmee doet op school!
Je gebruikt even makkelijk je iPad in de les als het lezen van een boek of schrijven in je schrift. Om goed te kunnen leren zet je middelen in waar ze goed voor zijn.
persoonlijk
technologie
Kahoot! speel je met de hele klas. Je moet vragen beantwoorden over wat je geleerd hebt of over wat je al van het onderwerp weet. Je wilt natuurlijk de winnaar van de klas worden, maar ondertussen zie je ook of je goed geleerd hebt!
Lesjesochtend15 januari
Info-avond18 januari 19.30 uur
Het Herbert Vissers College is een Christelijke scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, mavo en vmbo.
Ga naar de complete website >
Cambridge course
In de lessen kun je vaak je eigen tempo bepalen of zelf kiezen hoe je een opdracht wil aanpakken. Jouw wensen en ideeën komen dus heel vaak terug in wat je doet voor school.
iMovie en film komt regelmatig voorbij in opdrachten. We sturen je op pad om reportages te maken en je leert elkaar beter kennen, door bijvoorbeeld een documentaire te maken over elkaars toekomstdromen.
Aanmeldingsformulier brugklas 2016-2017
Open dag29 januari 16-21 uur
Your rocking, solid start in English! Met extra Engelse lessen bereik je in vijf jaar tijd het niveau van een (near-)native speaker. De volledige les is in het Engels zodat je veel oefent en snel leert. Je hebt regelmatig gesprekken met echte native speakers, en in 2-vwo maak je een fantastische reis naar Engeland!
In Piccollage kun je snel werken en leuke, kleine opdrachtjes doen, zoals deze bij biologie. We laten je graag werken met beelden en foto’s, bij voorkeur die van jezelf. Zo wordt leren pas écht persoonlijk.
Er zijn kosten verbonden aan het deelnemen aan de Cambridge Course in verband met extra inzet docenten en native speakers.
Gymnasium
Meer in minder tijd, klassieke talen, speciale vakken én nog tijd overhouden voor je sport en hobby’s. Dat is ons gymnasium!