Schoolboeken

Schoolboeken en IPADS (voor iPads, klik op de link)

 

Hoe kom je aan je nieuwe schoolboeken?
In de zomervakantie worden je schoolboeken voor het nieuwe schooljaar op je huisadres bezorgd. Het HVC heeft dit helemaal uitbesteed aan de firma Iddink. Voorwaarde is wel dat je ze op tijd bestelt! Zodra je het rapport hebt ontvangen kun je de boeken bestellen. 
De leerlingen die volgend jaar naar de brugklas gaan krijgen de informatie uitgereikt tijdens de introductiemiddag. Nieuwe leerlingen in andere leerjaren krijgen de informatie toegestuurd op hun huisadres. 
Je schoolboeken zijn grotendeels gratis. Veel boeken zijn tweedehands omdat we ze meerdere jaren gebruiken. Deze boeken moet je aan eind van het schooljaar dus weer inleveren. Tijdens het bestellen op www.iddink.nl wordt ook van je gevraagd dat je instemt met de bruikleenvoorwaarden. 
Op www.iddink.nl kun je ook gemakkelijk je leermiddelen bestellen die niet gratis zijn, zoals atlassen, woordenboeken, rekenmachines e.d.

Gebruik van de boeken tijdens het schooljaar
Op het HVC worden m.n. de werkboeken langer dan een jaar gebruikt. Dit betekent dat niet geschreven mag worden in de werkboeken, die op de factuur als huurboek staan aangegeven. Deze werkboeken moeten aan het einde van het schooljaar weer ingeleverd worden. Alle boeken moeten aan het eind van het schooljaar in goede staat worden ingeleverd. Kosten voor beschadigingen worden in rekening gebracht, hiervoor wordt de vooruitbetaalde borg gebruikt. Gebruikers die geen borg hebben betaald krijgen een factuur waarop de schade in rekening is gebracht.
Om beschadigingen te voorkomen verdient het aanbeveling om alle boeken te kaften.

Hoe kom je aan je nieuwe schoolboeken?

Komende zomer bezorgt Iddink je schoolboeken bij jou thuis. Het grootste deel wordt door de school betaald, daarom worden ze Gratis Schoolboeken genoemd. Om je Gratis Schoolboeken te krijgen moet je ze wel zelf bestellen op www.iddink.nl. Het is belangrijk dat je dit vóór de zomervakantie doet. Op www.iddink.nl kun je ook aanvullend lesmateriaal bestellen die niet 'gratis' is, zoals atlassen, woordenboeken en rekenmachines.

 1. Het is belangrijk dat je op tijd bestelt.
 2. Als je te laat bestelt, kan Iddink niet garanderen dat je de boeken op tijd in huis hebt en moeten we extra verwerkingskosten in rekening brengen.
 3. Hoe bestel je?
  Ga naar www.iddink.nl en kies voor 'boeken bestellen'. 
   
  Het enige dat je verder nodig hebt is je schoolcode (deze wordt binnenkort bekend gemaakt) en je persoonlijk account. Je kunt je persoonlijk account zelf aanmaken tijdens het bestellen.
 4. Betalen
  Iddink biedt diverse betalingsmogelijkheden, waaronder betaling via iDEAL of het (gespreid) betalen via machtiging.
 5. Levering pakket
  Als je op tijd hebt besteld, worden je boeken uiterlijk in de periode voor de start van het nieuwe schooljaar door TNT Post op je huisadres aangeboden. TNT Post bezorgt in willekeurige volgorde. Wacht daarom de uiterste bezorgdatum af voordat je ons belt.
 
Je kunt de levering van je pakket volgen via www.iddink.nl optie 'klantenservice'.
Controleer je pakket na ontvangst. Vergelijk bij ontvangst van het boekenpakket de ontvangen boeken met de pakbon.
Via www.iddink.nl optie 'Klantenservice" kun je een melding maken indien nodig.

Het HVC kiest ervoor een aantal werkboeken te hergebruiken. Je ontvangt dus mogelijk gebruikte werkboeken. Je school wil niet dat je in werkboeken schrijft, ongeacht of je deze in gebruikte vorm of nieuw geleverd hebt gekregen.

Contact / meer informatie: Op www.iddink.nl vind je alle informatie. De klantenservice is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen vanaf 8.00 uur op 0900-4442222 (10 cpm).