Werken met iPads havo & vwo

Werken met iPads 

Wij werken in het gehele vwo en havo met iPads in onze lessen.

Op deze minisite vindt u/je alle informatie: de informatieflyer (download), tips en antwoorden en info over de regels en apps die we gebruiken.

Waarom werken we met iPads?

Omdat dit past bij de manier waarop we onderwijs willen geven. We willen je als leerling zelf betrekken bij de leerstof en je er actief mee aan de slag laten gaan, want op die manier leer je daar veel meer van. Bij elk vak. Wij doen dit als volgt:

  • Ruimte geven. Je mag heel vaak zelf kiezen hoe je dingen aanpakt.
  • Uitdaging bieden. We bieden je vaak opdrachten die niet standaard zijn en waarbij je echt nieuwe dingen moet maken.
  • Persoonlijk maken. Je kunt vaak foto's, filmpjes en andere dingen van jezelf en uit je eigen omgeving verwerken in de opdrachten.
  • Verbinding creëren. In onze lessen zoeken we heel vaak verbinding met dingen die om je heen gebeuren. Het laatste nieuws en je eigen buurt komt zo heel dichtbij.

Technologie zoals de iPad zorgt ervoor dat je dit makkelijk en snel kan doen, zonder dat je daarvoor het klaslokaal uit hoeft.

Praktisch

  • Het is de bedoeling dat de iPad zelf wordt aangeschaft of wordt ingebracht. Dit moet een iPad Air of nieuwer zijn en 32 GB of meer aan opslagruimte bevatten. Aanschaffen kan via een speciale webshop van de school (korting ca. 10%).
  • De leerling beheert zijn iPad zelf, uiteraard met begeleiding van ons als school en u als ouders.
  • De school zorgt voor het lesmateriaal en verschillende andere apps. Deze apps worden automatisch op de iPad van uw kind geïnstalleerd. Bij het werken met de iPad zal een deel van de boeken digitaal beschikbaar zijn, maar dit verschilt per vak. Niet alle digitale boeken zijn even goed: daar zijn we erg kritisch op. Het zal ook mogelijk zijn om in combinatie met de iPad te kiezen voor een 'klassiek' boekenpakket.

Webshop

Klik op onderstaande afbeelding om naar de speciale webshop te gaan voor het bestellen van een iPad, hoes en zekerheidsservice met korting.

U meldt zich aan met leerlingnummer@hvc.nl en als wachtwoord de geboortedatum van de leerling, geschreven als dd-mm-jjjj (dus 29-12-2004).

De webshop is beschikbaar voor leerlingen die volgend jaar les hebben in 1-havo, 1-vwo en instromers in hogere leerjaren van havo en vwo. Dit geldt uiteraard ook voor de 1-havo kansklas en de 1-vwo kansklas.