Masterclass 2018

Zit je in groep 8 en hou je wel van een uitdaging? Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan onze masterclasses. Deze masterclasses hebben als doel je op een interessante en laagdrempelige manier kennis te laten maken met het onderwijs op het HVC. De masterclasses zijn bedoeld voor de nieuwsgierige en gemotiveerde leerlingen die graag uitgedaagd willen worden. 

De masterclasses
Wij bieden dit jaar drie verschillende masterclasses aan.

 • Science, de wereld om je heen!

  Geeft suiker licht? Is tomatenketchup wel van tomaten gemaakt of eet je stiekem aardappelketchup? Waarom neem een luier eigenlijk zoveel vocht op? Hoe kan je verven zonder zelf te hoeven verven? Hoe bouw je je eigen elektromotor? Deze vragen ga je beantwoorden tijdens de masterclass Science.

  Docenten: meneer Davelaar en meneer Siersma

 • De planeet aarde in stopmotion

  Wil jij graag meer leren over het universum en de aarde? Hou jij van het maken en editen van video's? Dan is deze masterclass zeker iets voor jou! In deze masterclass onderzoeken we de aarde in ons zonnestelsel en zijn bewegingen die onze planeet daarbinnen maakt. Vervolgens maken we een stopmotion-video waarmee we het ontstaan van de seizoenen verklaren.

  Docenten: meneer Boll en meneer De Bock
   
 • Meet our Cambridge Course

  Wil je op een superleuke en onderzoekende manier goed Engels leren spreken, schrijven, luisteren en lezen? Then meet our Cambridge Course! Tijdens deze coole workshop ga je actief aan de slag met Engels. Ook geschikt als je nog weinig ervaring met Engels hebt.

  Docenten: meneer Cooper

Wanneer en voor wie?
De masterclasses zijn bedoeld voor leerlingen die graag een uitdaging willen op havo/vwo-niveau en die staan te popelen om naar de middelbare school te gaan. De masterclasses worden op drie woensdagmiddagen aangeboden in januari. Aan deze masterclasses zijn geen kosten verbonden. 

De masterclasses zijn bedoeld voor leerlingen van groep 8 die graag een uitdaging willen op vwo-niveau

Drie verschillende masterclasses:

 • De aarde in stop-motion
 • Meet Cambridge Course
 • Science, de wereld om je heen

Drie rondes:

 • Woensdag 10 januari van 13.30 – 15.30 uur
 • Woensdag 17 januari van 13.30 – 15.30 uur
 • Woensdag 24 januari van 13.30 – 15.30 uur

Ontvangst bij de ingang van het T-gebouw.