Loting Haarlemmermeer - alle brugklasleerlingen geplaatst in hun top 2

PERSBERICHT     Aanmelding en inschrijving Brugklas 2024-2025

 LOTING IN DE HAARLEMMERMEER, ALLE BRUGKLASLEERLINGEN ZIJN GEPLAATST OP EEN SCHOOL UIT HUN TOP TWEE! 

Dit tot blijdschap van de betrokken besturen en VO-scholen van de Haarlemmermeer, die zich dit jaar wederom gedwongen zagen tot loting om zo de kwaliteit van het onderwijs voor nu en in de toekomst te borgen. Leerlingen waren gevraagd om een top-drie (of twee in het geval van basis/kader/gemengde leerweg) op te geven van hun voorkeurscholen.

De leerlingen hebben zich een goed beeld kunnen vormen van alle scholen in de Haarlemmermeer door het bezoeken van Open Dagen, informatieavonden, rondleidingen én het meedoen aan lesjesmiddagen. Leerlingen hebben zich zo breed kunnen oriënteren en hun top drie (of twee) van voorkeurscholen opgegeven, waarbij ze konden kiezen uit Haarlemmermeer Lyceum TTO, Haarlemmermeerlyceum Dalton, Herbert Vissers College/HVX, Kaj Munk College, Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp en Hoofdvaart College.

Voor het schooljaar 2024-2025 hebben zich 1.415 leerlingen op deze scholen in de Haarlemmermeer aangemeld. Onder toezicht van een notaris is de plaatsingsprocedure uitgevoerd.

De gezamenlijke schoolbesturen zijn verheugd dat 100% van de leerlingen is geplaatst op de school van hun top twee, van wie 94% op de school van hun eerste voorkeur.

De leerlingen die geplaatst zijn op de school van hun eerste voorkeur vernemen dit woensdag 10 april vanaf 15.00 uur per mail. De leerlingen die geplaatst zijn op de school van hun tweede voorkeur horen dit telefonisch op woensdag 10 april tussen 13.00-15.00 uur.

Eind juni wordt deze loting in de Haarlemmermeer geëvalueerd. De ervaringen van ouders en leerkrachten worden hierbij meegenomen.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.