Eerste hulp bij faalangst

Faalangst is de angst om het niet goed te doen. Je bent bang om te falen. Als je angstig bent, voel je dat in je lijf. Soms is angst levensreddend (als er ineens een tijger voor je staat), maar het kan ook een negatieve invloed hebben op de schoolresultaten en het welzijn van de leerling.
Gelukkig is er ook wat aan te doen. Je kunt jezelf een aantal dingen aanleren om er beter mee om te gaan. Denk aan ontspanningsmethodes, helpende gedachten en inzicht hoe faalangst werkt. Dat zijn dan ook de dingen waarmee we aan de slag gaan. In een kleine groep van maximaal 12 leerlingen gaan we 6 lessen aan het werk. Naast de opdrachten die we in de les doen, krijg je ook opdrachten mee naar huis om te oefenen. Het gaat om het aanleren van nieuw gedrag, dus het is wel belangrijk dat er ook echt geoefend wordt buiten de les om.
Mocht jij het idee hebben dat je deze training nodig hebt, dan kun je dit bespreken met je mentor. De mentor is ook op de hoogte van de aanmeldprocedure, zodat ook je ouders op de hoogte gebracht worden.

De trainer is mevrouw M. Jongkind (m.jongkind@hvc.nl)

Rots en water training

Het Rots en Water programma is een weerbaarheidstraining. Het doel? Het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, en communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn preventie van geweld, het aangeven en –voelen van grenzen, het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema’s. In alle trainingen staat ‘respect voor elkaar’ centraal. Leerlingen die overreageren, die zich te veel profileren, of leerlingen die juist niet voor zichzelf opkomen, kunnen aangemeld worden voor de training. De training wordt georganiseerd in samenwerking met Altra Jeugdzorg en vindt op school plaats met externe trainers.

NT2 ondersteuning

Binnen het HVC hebben we ondersteuning voor leerlingen met Nederlands als tweede taal. De NT2 ondersteuner gaat met leerlingen aan het werk om de talige kant van de algemene vakken te verbeteren. Ook is er aandacht voor het sociaal emotioneel welbevinden van de leerlingen.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.