Ontdek het HVC

Ontdek het HVC

Speciaal voor alle leerlingen die nu in groep 7 zitten hebben wij iets leuks. Ontdek het HVC!

Je hoeft volgend jaar pas je keuze voor de middelbare school te maken en je hebt wellicht al wat open dagen bezocht of misschien zelfs al ergens een proefles gevolgd. Meestal doen je dit in groep 8, maar nu speciaal voor de groep 7-leerlingen, organiseren wij 14 juni aanstaande deze speciale middag, wegens groot succes in 2023, nogmaals.

We starten om 15:15 in het groene vmbo schoolgebouw (inloop vanaf 15:00 uur) en daarna ga je op ontdekkingtocht door onze schoolgebouwen. Wat is Cambrigde Engels? Waar is de aula? Welk vak wordt er in N008 gegeven en welk beroep hoort daarbij? Rond 16:15 sluiten we de middag met wat lekkers af.

Je kunt je inschrijven via onderstaande button.

Aanmelden

Jij stapt over van groep 8 naar de brugklas

Welkom op de middelbare school! Het is hier net even anders dan op de basisschool. Je hebt voor ieder vak een andere docent en bijna elk uur ga je naar een ander lokaal. In plaats van de juf of meester in groep 8, krijg je een mentor. Deze mentor houdt in de gaten hoe het met jou gaat en helpt je wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om het vinden van een lokaal of hoe je moet leren.

Al voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klas en mentor. Dat maakt het net even minder spannend. Na de vakantie is er een introductieweek zodat je je klasgenoten, docenten en de school leert kennen. We doen het nog even rustig aan met huiswerk en geven je de tijd om te wennen. Voordat je het weet voel jij je hier helemaal thuis!

Kansrijke plaatsing

Ben jij benieuwd in welke klas wij jou indelen? Dat begrijpen we. Eén ding is zeker: je krijgt bij ons volop kansen. We volgen altijd het advies van de basisschool. Daarin staat jouw onderwijsniveau en wat voor type leerling jij bent.
Soms krijg je een dubbel advies, bijvoorbeeld ‘mavo/havo’. Dan plaatsen wij jou op het hoogste niveau. Want als jij een voetbalwedstrijd speelt, leer je toch ook het meest van een team dat beter is? Maar geen zorgen; bij toetsen krijg je een cijfer voor het hoogste niveau, maar ook voor het niveau daaronder. Mocht het dus toch een stapje te moeilijk zijn, dan zie je meteen hoe goed je presteert op een niveau lager. En dat is fijn.

Extra ondersteuning op maat

Met vragen kun jij altijd terecht bij je mentor. Ook voor jouw ouders is de mentor het eerste aanspreekpunt. Soms blijkt dat er iets meer hulp of begeleiding nodig is, bijvoorbeeld omdat je dyslexie of adhd hebt, of omdat je om een andere reden extra ondersteuning kan gebruiken.
Op het HVC zoeken we altijd naar de beste manier om jou te ondersteunen. Hiervoor hebben we zelfs een speciaal ondersteuningsteam. Om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen, gaan we graag met je in gesprek.
Meer weten over extra ondersteuning? Het complete aanbod vind je hier.

Begeleiding bij leren en plannen

Soms is het lastig om thuis je huiswerk te maken of weet je niet goed hoe je moet leren. Dan ben je welkom in onze huiskamer. Hier kun je een aantal dagen in de week je huiswerk maken. Met wat lekkers te drinken en eten ga je daar aan de slag met je eigen werk. Er is altijd iemand met wie je even een praatje kan maken en die je kan helpen met opstarten.
Ook is er een studiebegeleidingsklas, dit helpt je om een planning te maken en te leren leren. Je krijgt hier dus geen bijles over 1 vak, maar leert juist hoe je kan leren voor de verschillende vakken en daarbij goed je tijd kan indelen. Handig toch?

Aanmelden

De aanmeldprocedure voor de brugklas 2024/2025 is reeds gesloten.
Wilt u uw zoon/dochter toch nog aanmelden neem dan contact op met de leerlingadministratie om te mogelijkheden te bespreken. Dit kan telefonisch (0252 661599) of via de mail.
 

Aanmelden voor andere leerjaren kan via onderstaande button

andere leerjaren

Agenda groep 7 en 8

14
JUN
-
14
JUN
GROEP 7 EN 8
Ontdek het HVC (voor groep 7)
28
JUN
-
28
JUN
GROEP 7 EN 8
Kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers

Nieuws groep 7 en 8

Masterclasses maart
MAVO
HAVO/VWO
HVX
GROEP 7 EN 8
Zondag 03 Maart 2024

Masterclasses maart

Open dagen
VMBO
MAVO
HAVO/VWO
HVX
GROEP 7 EN 8
Zaterdag 13 Januari 2024

Open dagen

Informatieavonden voor ouders groep 8
GROEP 7 EN 8
Dinsdag 09 Januari 2024

Informatieavonden voor ouders groep 8

Volg ons op Instagram @herbertvisserscollege
Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.