Ziekmelding leerling

(en overige afwezigheid)
We vinden het belangrijk dat alle leerlingen (op tijd) bij alle lessen aanwezig zijn. Er zijn redenen denkbaar dat een leerling niet aanwezig kan zijn (bijvoorbeeld i.v.m. ziekte, medische afspraken buiten de deur die niet op een ander moment gepland konden worden of bijzondere omstandigheden waarvoor bijzonder verlof gegeven kan worden). In deze gevallen willen we altijd vooraf contact hebben gehad met de ouders over de reden van de afwezigheid.

Ziekmelden via de Magister app (heeft onze voorkeur)
Via de Magister app kunt u als ouder uw zoon/dochter ziekmelden. Let op: dit is alleen voor ziekmeldingen, andere afwezigheid kan NIET via Magister. Deze manier van ziekmelden heeft als voordeel dat het direct ook zichtbaar is voor de lesgevende docenten. 
Uitleg over ziekmelden via de app, klik hier 

Telefonisch ziekmelden

Als het niet lukt via de Magister app kunt u ook bellen met een van onderstaande nummers, u krijgt dan een voicemail. Spreek duidelijk de naam en klas van uw kind in.
Het nadeel van bellen is dat het enige tijd duurt voordat de receptie alle ziekmeldingen van de voicemail heeft verwerkt in Magister.

havo en vwo 0252-661513
mavo en HVX 0252-661512
vmbo b/k 0252-661511 

Deze telefoonnummers zijn alleen voor ziekmelden.

 

Uw kind wordt ziek op school
Als uw kind tijdens de dag ziek wordt, meldt deze zich ziek bij de leerjaarcoördinator. Als die niet beschikbaar is, kunnen leerlingen naar de teamleider of een leerjaarcoördinator van een ander leerjaar om zich daar ziek te melden.

Hersteldmelden met briefje
Wanneer de leerling weer in staat is om de lessen te volgen, verzoeken we de ouders om een briefje te schrijven dat hun kind weer op school aanwezig is.
De leerling levert dit briefje in bij de receptie/absentenadministratie voor het begin van het eerste lesuur op de dag dat de leerling weer op school komt.

Overige absentie doorgeven

Niet ziek, maar wel afwezig? Hoe een leerling absent gemeld kan worden of hoe er bijzonder verlof kan worden aangevraagd, leest u op deze pagina. In Magister kunt u dus enkel een ziekmelding doorgeven. De ziekmelding geldt voor de hele dag.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.