Minister Paul bezoekt HVC op Coming Out Day

Op Coming Out Day heeft demissionair minister Mariëlle Paul, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, een werkbezoek gebracht aan het Herbert Vissers College (HVC).

Coming Out Day, die jaarlijks op 11 oktober wordt gevierd, staat in het teken van acceptatie en diversiteit. Minister Paul nam deze gelegenheid te baat om de leerlingen van het HVC te steunen en te luisteren naar hun verhalen. Op het HVC ging zij in gesprek met een groep leerlingen uit de GSA om meer te weten te komen over hun ervaringen en de ondersteuning die zij ontvangen vanuit school.

Gender & Sexuality Alliance (GSA), een belangrijke vereniging voor LHBTIQ+ leerlingen in de school. De GSA wil op een positieve manier seksuele diversiteit bespreekbaar maken op het HVC en hoe je daar zelf of in een vriendengroep mee om kunt gaan. Daarnaast willen zij leerlingen die onzeker zijn over hun seksualiteit de mogelijkheid geven om dat in vertrouwen met een van de leden van deze groep te bespreken.

Tijdens het bezoek is met de minister gepraat over de ontstaansgeschiedenis van de GSA. De leerlingen benadrukten hoe belangrijk het is dat ze op school zichzelf kunnen zijn en zich daarin door school gesteund voelen. Hoewel leerlingen af en toe nare opmerkingen krijgen of gepest worden, voelen ze zich serieus genomen door de schoolleiding en ervaren een veilige sfeer op school, wat de minister als uiterst belangrijk beschouwt.

In het gesprek met de minister vertelde de GSA enthousiast over activiteiten die ze ondernemen en de toekomstplannen. Maar ook benadrukten ze het verlangen om de GSA meer zichtbaarheid te geven binnen de school als een ondersteunende LHBTIQ+ groep die er voor alle leerlingen is.

Voor minister Paul is het van groot belang dat op elke school de mogelijkheid bestaat voor een GSA, zodat iedere leerling de vrijheid heeft om zichzelf te zijn. Het welzijn en de veiligheid van leerlingen op school is een prioriteit in haar beleid. Ze benadrukte dat scholen een cruciale rol spelen bij het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit in de samenleving.

Het bezoek van minister Paul aan het HVC toonde de toewijding aan het ondersteunen van LHBTIQ+ leerlingen en het belang van openheid en begrip op scholen, niet alleen op Coming Out Day, maar het hele jaar door.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.