Nieuwe bieb voor het HVC!

Op maandag 18 maart werd er een nieuwe schoolbibliotheek feestelijk geopend door de bestuurder van stichting Iris. Overal om ons heen worden docenten geconfronteerd met een achteruitgang in de leesvaardigheid van pubers. Dat is de reden dat het HVC zich inzet om het leesplezier bij hun leerlingen te vergroten. Bovendien zorgt vrij lezen voor betere schoolprestaties, maar stimuleert ook de creativiteit en empathie. 

Door een meerjarige samenwerking aan te gaan met Cpunt en de stimuleringsregeling van het ministerie van Onderwijs, is de schoolbibliotheek gerealiseerd. De collectie is zorgvuldig samengesteld na input van leerlingen, docenten en door de leesconsulent van Cpunt.

Alle VMBO-leerlingen beschikken nu al over een gratis bibliotheekpas en kunnen met dit pasje zowel bij de schoolbibliotheek als bij de centrale bibliotheek Haarlemmermeer boeken lenen. Ook bezoeken de brugklasleerlingen elk jaar de bibliotheek buiten de school en bezoeken bekende auteurs jaarlijks het Herbert Vissers College. Zo komen dit jaar Buddy Tegenbosch en Cis Meijer op bezoek!

De schoolbibliotheek fungeert als een centrale plek waar leerlingen niet alleen boeken kunnen lenen, maar ook kunnen lezen en studeren. Het HVC is trots op deze nieuwe ruimte in de school en hopen dat dit zal bijdragen aan de leesonwikkeling van de VMBO-leerling.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.