Activiteiten

Brugklaskamp

Om je klasgenoten goed te leren kennen, gaan we aan het begin van het schooljaar op brugklaskamp. Tijdens het kamp doen we verschillende kennismakingsspellen en staat samenwerken centraal. Ben jij klaar voor een potje levend stratego en gezellige avonden bij het kampvuur?

Kleurweken

2 keer per jaar staat het HVC in het teken van activiteiten, projecten en excursies. Denk aan sportdagen, workshops op school of ergens anders en we op excursie naar bijvoorbeeld een museum. Tijdens de kleurweken gaan we erop uit!

Techniekdag 

Ieder jaar organiseren we een ‘Techniekdag’. Van half 9 tot 1 uur ga je op de techniekafdeling aan de slag met techniek. Je gaat weg met een gemaakt object, met daarin alle facetten die binnen de techniekafdeling van het vmbo aan bod komen. Dit is leuk, leerzaam én je ontdekt waar je goed in bent.

LOB dagen onderbouw vmbo

In het kader van het keuzetraject zijn er activiteiten rond de komende keuzes van profielen en beroepskeuzes. Het is belangrijk om daar al in het eerste en tweede leerjaar mee te starten, op een laagdrempelige manier. Op deze wijze komen leerlingen al in een vroeg stadium met verschillende beroepsrichtingen in aanraking.

PPO lessen (Praktische Profiel Oriëntatie )

In het tweede leerjaar krijgen de leerlingen al lessen in de verschillende profielen. Op deze wijze worden ze voorbereid op de keuze die ze uiteindelijk in het tweede leerjaar gaan maken.

Uiteraard doen we nog veel meer, maar dat verschilt per schooljaar.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.