Decanaat vmbo

 

Decanaat basis/kader

Vanaf het eerste leerjaar bereiden wij je voor op je loopbaanoriëntatie. We noemen dit LOB. In het eerste leerjaar starten we met een kennismakingsprogramma en in het tweede leerjaar komen daar allerlei activiteiten bij. Het doel? Jouw keuze voor een vervolgopleiding makkelijker maken. Aan het einde van het tweede leerjaar kies jij in welk profiel je verder wilt gaan. Daarbij hoort ook een vakkenpakket. In het derde en vierde leerjaar komen er bij het profielvak ook twee keuzevakken. In het laatste jaar kies je uiteindelijk een vervolgopleiding.
Geen zorgen, deze keuze hoef je gelukkig niet alleen te maken. Jouw omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Kijk maar eens om je heen; welke keuzes hebben jouw ouders of andere familieleden gemaakt en welk beroep oefenen ze nu uit? Ook jouw mentor en decaan helpen hierbij. Naast veel informatie inwinnen, is het zelf ervaren nog belangrijker. Daarom organiseren we hier veel activiteiten voor. We zorgen ervoor dat jij een goede keuze kunt maken.

Welke profielen kan ik kiezen op het vmbo?
Welke keuzevakken zijn er op het vmbo?

Het vergaren van zoveel mogelijk informatie is van groot belang. Daarnaast is het zaak om te ervaren. Vooral in het derde en vierde leerjaar zijn hier activiteiten voor.

Voor de inhoud per jaar kun je klikken op de link van je leerjaar.

2-basis/kader

3-basis/kader

4-basis/kader

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.