Ons team

We zijn trots op ons team dat dagelijks bezig is onze leerlingen én HVX zelf verder te brengen! Maak hieronder kennis met alle leden van het team.

Anna Rebel
Bij HVX sinds 2016

Anna studeerde theologie en kwam er bij toeval achter dat ze het onderwijs veel leuker vond dan ze van tevoren had gedacht. Op het HVC, waar ze zelf ook leerling is geweest, zette ze nieuwe vakken op en is ze vanaf de eerste dag betrokken bij de ontwikkeling van HVX.

Lynn Wams
Bij HVX sinds 2018

Lynn Wams spreekt vijf talen en pionierde al jaren geleden op het HVC met de Cambridge Course. Speciaal voor HVX keerde ze terug op onze school en pioniert ze mee aan HVX vanaf de leerlingenstart in september 2018. Lynn verslindt boeken en bezoekt graag theater- en filmvoorstellingen met leerlingen.

Linda Sigmond
Bij HVX sinds 2019

Linda heeft een eerstregraads opleiding Nederlands en bedenkt steeds nieuwe invalshoeken waarmee onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen. Ze heeft eerder voor bekende tijdschriften gewerkt voordat ze de overstap maakte naar het onderwijs.

Maurice Teters
Bij HVX sinds 2019

Maurice heeft Spanje in zijn hart gesloten en laat onze leerlingen graag kennismaken met de Spaanse taal en cultuur. Nadat hij samen met zijn Spaanse vrouw een taalinstituut voor volwassenen is begonnen, is Maurice nu gepassioneerd betrokken bij HVX.

Ben Baldwin
Bij HVX sinds 2020

Ben komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en woont sinds enkele jaren in Nederland. Zijn 'native speaker'-kwaliteiten komen goed van pas voor iedereen die Engels wil leren bij HVX.

Marieke Best
Bij HVX sinds 2020

Met jarenlange ervaring in het basisonderwijs op een school in Hoofddorp maakte Marieke de stap naar HVX. Zij zet kunst op de kaart bij HVX, en dan vooral op het gebied van beeldende vormgeving.

Sean Howell
Bij HVX sinds 2020

Sean is techniekdocent en is vaak te vinden in de werkplaats die HVX samen met de mavo heeft beneden in het gebouw. Voor HVX werkte Sean jarenlang op een andere VO-school.

 

Linda Bruin
Bij HVX sinds (januari) 2021

Linda werkt als (project)coach voor HVX en is ook lid van het ondersteuningsteam. Ze werkte eerder op een school met een vernieuwende onderwijsaanpak. Linda heeft jarenlang een eigen coachingspraktijk gehad en is zodoende zeer deskundig als het gaat om coachen van leerlingen.

 

Birgitte Cornelissen
Bij HVX sinds 2021

Het vak economie is in vertrouwde handen bij Birgitte. Ze miste voorheen de persoonlijke benadering en echt contact met leerlingen en collega's. Dat vond ze bij HVX, waar ze zich met veel plezier voor inzet.

 

David Esmeijer
Bij HVX sinds 2021

Een carrière met vooral internationale ervaring, zowel betaald als vrijwillig, bracht David in 2021 bij HVX. David is nieuwsgierig, blijft zich graag ontwikkelen en maakt zich sterk voor een zo breed mogelijk curriculum. David is bij HVX coach en medeverantwoordelijk voor Engels.

 

Edwin Zomer
Bij HVX sinds 2021

Met een carrière als muziekimpresario is leraar/coach wiskunde bij HVX wel een flinke ommezwaai. Maar de bijlessen tijdens corona deden het vuur aanwakkeren en sindsdien is Edwin actief bezig met een omscholingstraject. 

 

Marjolein Hoogendoorn
Bij HVX sinds 2021

Marjolein werkte al langere tijd op het HVC voordat ze in 2021 de overstap maakte naar HVX als leraar/coach Nederlands. En ze voelt zich als een vis in het water door de coachingsaanpak en de mogelijkheden om het vak op een andere wijze vorm te kunnen geven.

 

Laura Schollaardt
Bij HVX sinds 2021

Met een kersverse eerstegraads lesbevoegdheid biologie begon Laura aan haar onderwijscarrière bij HVX. Gewoon beginnen, net als de leerlingen, en ze pakte met verve haar coachings- en leraartaak op. Ze is dol op practica en leerzame (biologische) projecten.

 

Casper van Wees
Bij HVX sinds 2021

Casper is leraar/coach maatschappijleer bij HVX en heeft hiervoor al eerder op een andere school gewerkt. Casper ontwikkelt zich graag en doet momenteen de master leren&innoveren. Dat komt bij HVX altijd van pas.

 

Nusch Romijn
Bij HVX sinds 2021

Toen Nusch in de omgeving van Nieuw-Vennep kwam wonen wilde ze toch graag weer in een vernieuwende onderwijsomgeving werken. Dat werd HVX en als leraar/coach Nederlands laat Nusch uitgebreid van zich horen, o.a. op PR-gebied en ze helpt graag mee de HVX-omgeving nog beter te laten functioneren.

 

Jasmijn Scheringa Mijdema
Bij HVX sinds (januari) 2021

Het HVC is al lang bekend terrein voor Jasmijn. Bij HVX studeerde ze af als leraar/coach geschiedenis en is daardoor zo enthousiast geworden, dat ze bleef. Jasmijn zet zich o.a. in voor de GSA-groep en het student board.

 

Jeroen Luitse
Bij HVX sinds (januari) 2022

Tijdens een vervangingsbaan ontdekte Jeroen hoe leuk het was om bij HVX te werken als leraar/coach wiskunde. Jeroen was actief bij een bijlesbedrijf, maar maakte in augustus 2022 de overstap naar HVX om daar vooral actief te zijn in onze bovenbouw.

 

Bianca Remmerswaal
Bij HVX sinds (voorjaar) 2022

Jaren geleden werkte Bianca al eens voor het HVC. Ze was een tijd lang niet actief in het onderwijs, maar dat veranderde in het voorjaar van 2022 toen ze bij HVX ging helpen om het wiskunde-onderwijs te ondersteunen. Nu is ze aan de slag als vakcoach wiskunde in de onderbouw.

 

Merli Acosta
Bij HVX sinds 2022

Merli heeft Venezolaanse roots, had al langere tijd een lesbevoegdheid en besloot in in augustus 2022 weer een stap (terug) te maken in het onderwijs, nu bij HVX. Ze geniet van de leerlingen en het overbrengen van haar liefde voor Spaans.

 

Lana van der Reijden
Bij HVX sinds 2022

Ze is bezig met de opleiding tot leraar aardrijkskunde en heeft eerder gewerkt bij Spring High. Lana doet haar LIO-stage heel bewust bij HVX en is aan de slag met verschillende quests en projecten.

 

Evert-Jan Oppelaar
Bij HVX sinds 2016

Evert-Jan heeft na het behalen van zijn master Information Science een tijd lang in het bedrijfsleven gewerkt als consultant. Lesgeven en bezig zijn met het ontwikkelen van onderwijs vond hij leuker en koos daarom voor een fulltime baan in het onderwijs. Vanaf de eerste dag is hij betrokken bij de ontwikkeling van HVX.

Jorick Boll
Bij HVX sinds 2016

Jorick is aardrijkskundeleraar en sinds zijn bezoek aan diverse scholen (o.a. in Finland) in een stroomversnelling terecht gekomen van onderwijsvernieuwing. Leren vanuit de eigen nieuwsgierigheid en interesse zijn voor hem belangrijke onderdelen van goed onderwijs. 

Annemarie van Leeuwen
Bij HVX sinds 2019

Met afgeronde studies kunstgeschiedenis en economie en verschillende functies in het onderwijs en bedrijfsleven gaat Annemarie een nieuwe uitdaging niet uit de weg. Bij HVX neemt ze graag initiatief voor cultuur en economie, zoals Day for Change.

Juliane Baumgart
Bij HVX sinds 2019

Juliane, van oorsprong Duitse (maar daar is in het Nederlands niets van te merken), heeft ervaring met gepersonaliseerd onderwijs op haar vorige school. Bij HVX brengt ze onze leerlingen de nodige Duitse taalontwikkeling bij, maar is ze ook te vinden voor allerlei creatieve dingen. Met Juliane is altijd wat te doen!

Marjet van Westrop
Bij HVX sinds 2020

Marjet heeft op verschillende VO-scholen gewerkt als dramadocente en is nu bij HVX samen met Esther en Marieke verantwoordelijk voor kunst, en dan vooral theater/drama.

Christiaan Hogenhuis
Bij HVX sinds 2020

Christiaan heeft een eerstegraads bevoegdheid voor natuurkunde.

Yvette Vonk
Bij HVX sinds 2018

Yvette was bij ons op school ook directiesecretaresse en viel de afgelopen jaren regelmatig in bij HVX. Dit beviel haar (en ons!) zo goed dat ze sinds 2020 deel uitmaakt van ons team als leerlingencoach.

Sandra Vervaart
Bij HVX sinds 2018

Sandra is al langer als ouder betrokken bij het HVC en HVX en sinds 2019 ondersteunt zij het team met verschillende administratieve werkzaamheden.

 

Oscar Coughlan
Bij HVX sinds 2021

Oscar interesseert zich voor ICT en onderwijs en met die combinatie is hij graag bezig met de leerlingen bij HVX.

 

Thomas Jansen
Bij HVX sinds 2021

Je zou Thomas kunnen kennen van Nickelodeon, maar inmiddels is hij toch vooral naast Marjet het theatergezicht van HVX. Gestart als leerlingencoach ontwikkelt Thomas zich nu tot bevoegd theaterdocent.

 

Peter van Esveld
Bij HVX sinds 2021

Peter werkte eerder op het HVC en maakte in 2021 de keuze om leraar/coach wiskunde te worden bij HVX.

 

Tony Hulleman
Bij HVX sinds 2021

Met eerdere ervaring op een vmbo in het noorden van het land is Tony sinds 2021 leraar/coach economie bij HVX.

 

Daan Schuijt
Bij HVX sinds 2021

Na eerder gewerkt te hebben op andere VO-scholen in de omgeving maakte Daan in 2021 een bewuste keuze om te gaan werken als leraar/coach geschiedenis bij HVX.

 

Tim Samwel
Bij HVX sinds 2021

Elke dag komt Tim met de motor naar HVX om als leraar/coach aardrijkskunde het verschil te maken voor onze leerlingen.

 

Nathalie Amann
Bij HVX sinds 2021 (en kort in 2020)

Ze was leerling van het HVC, ging toen Chinees studeren en met een tweedegraads bevoegdheid begon ze aan lessen Chinees bij HVX, al in 2020. Sinds het najaar van 2021 maakte ze de 'sprong in het diepe' door te gaan invallen als volwaardige leraar/coach. En daar hield ze niet meer mee op. Sinds 2022 volgt ze een opleiding tot eerstegraads docent Chinees.

 

Mechteld Kater
Bij HVX sinds (voorjaar) 2022

Mechteld geeft Nederlands, eerst lange tijd op het HVC en sinds 2022 bij HVX. Ze is een duizendpoot en zet zich ook in voor Nederlandse les aan migranten.

 

Erik van der Leek
Bij HVX sinds 2022 (en in 2020)

Erik begon middenin de coronalockdown zijn stage bij ons, op afstand. Ondanks dat dit behelpen was, beviel het hem zo goed dat hij in schooljaar 2021-2022 opnieuw stage kwam lopen, maar nu dan wel voor een fysieke schoolklas. Vanaf najaar 2022 is Erik bij ons medeverantwoordelijk voor de bovenbouw wiskunde. Erik heeft een achtergrond in de IT en maakt geleidelijk de overstap naar onderwijs.

 

Inge Leeuwenkamp
Bij HVX sinds 2022

De wens om op een andere school te gaan werken én meer te doen met vernieuwend onderwijs bracht Inge in 2022 naar HVX. Inge is leraar/coach Duits.

 

Isabella Swijnenburg
Bij HVX sinds 2022

Info volgt.

 

Tjarda Adema
Bij HVX sinds 2022

Tjarda is als ouder al langer betrokken bij HVX. Sinds ze op haar initiatief bij HVX een quest ontworpen en gegeven heeft, raakt ze steeds enthousiaster om meer te gaan doen in het onderwijs. Vanaf najaar 2022 wordt ze daarom projectcoach.