Ons team

We zijn trots op ons team dat dagelijks bezig is onze leerlingen én HVX zelf verder te brengen! Maak hieronder kennis met alle leden van het team.

Annelien Jonkman
Bij HVX sinds 2016

Annelien had een carrière bij Endemol als redacteur en verslaggever, woonde enkele jaren in Berlijn en besloot toen de docent te worden die ze zelf altijd had willen zijn. Ze is één van de initiatiefnemers van HVX en heeft in een denktank met mensen van andere scholen al veel langer nagedacht hoe een klas als HVX eruit zou moeten zien. Daar blijft ze trouwens voortdurend mee bezig.

Anna Rebel
Bij HVX sinds 2016

Anna studeerde theologie en kwam er bij toeval achter dat ze het onderwijs veel leuker vond dan ze van tevoren had gedacht. Op het HVC, waar ze zelf ook leerling is geweest, zette ze nieuwe vakken op en is ze vanaf de eerste dag betrokken bij de ontwikkeling van HVX.

Lynn Wams
Bij HVX sinds 2018

Lynn Wams spreekt vijf talen en pionierde al jaren geleden op het HVC met de Cambridge Course. Speciaal voor HVX keerde ze terug op onze school en pioniert ze mee aan HVX vanaf de leerlingenstart in september 2018. Lynn verslindt boeken en bezoekt graag theater- en filmvoorstellingen met leerlingen.

Menno Heijna
Bij HVX sinds 2019

Menno is van oorsprong biochemicus en maakte enkele jaren geleden de switch naar het onderwijs. Leerlingen kunnen bij hem terecht voor alles wat met scheikunde te maken heeft, maar vooral voor nog veel meer andere dingen. 

Linda Sigmond
Bij HVX sinds 2019

Linda heeft een eerstregraads opleiding Nederlands en bedenkt steeds nieuwe invalshoeken waarmee onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen (zoals recent het Artcadiaproject). Ze heeft eerder voor bekende tijdschriften gewerkt voordat ze de overstap maakte naar het onderwijs.

Maurice Teters
Bij HVX sinds 2019

Maurice heeft Spanje in zijn hart gesloten en laat onze leerlingen graag kennismaken met de Spaanse taal en cultuur. Nadat hij samen met zijn Spaanse vrouw een taalinstituut voor volwassenen is begonnen, is Maurice nu gepassioneerd betrokken bij HVX.

Ben Baldwin
Bij HVX sinds 2020

Ben komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en woont sinds enkele jaren in Nederland. Zijn 'native speaker'-kwaliteiten komen goed van pas voor iedereen die Engels wil leren bij HVX.

Marieke Best
Bij HVX sinds 2020

Met jarenlange ervaring in het basisonderwijs op een school in Hoofddorp maakte Marieke de stap naar HVX. Zij zet samen met Marjet en Esther kunst verder op de kaart bij HVX, en dan vooral op het gebied van beeldende vormgeving.

Sean Howell
Bij HVX sinds 2020

Sean is techniekdocent en is vaak te vinden in de werkplaats die HVX samen met de mavo heeft beneden in het gebouw. Voor HVX werkte Sean jarenlang op een andere VO-school.

Steven Witbraad
Bij HVX sinds 2020

Steven is samen met Ben en Lynn verantwoordelijk voor Engels bij HVX. Hij heeft ervaring op verschillende andere VO-scholen.

Jolanda Perlot
Bij HVX sinds 2020

Jolanda is samen met Linda verantwoordelijk voor Nederlands bij HVX. Jolanda heeft hiervoor op meerdere VO-scholen gewerkt.

 

Evert-Jan Oppelaar
Bij HVX sinds 2016

Evert-Jan heeft na het behalen van zijn master Information Science een tijd lang in het bedrijfsleven gewerkt als consultant. Lesgeven en bezig zijn met het ontwikkelen van onderwijs vond hij leuker en koos daarom voor een fulltime baan in het onderwijs. Vanaf de eerste dag is hij betrokken bij de ontwikkeling van HVX.

Jorick Boll
Bij HVX sinds 2016

Jorick is aardrijkskundeleraar en sinds zijn bezoek aan diverse scholen (o.a. in Finland) in een stroomversnelling terecht gekomen van onderwijsvernieuwing. Leren vanuit de eigen nieuwsgierigheid en interesse zijn voor hem belangrijke onderdelen van goed onderwijs. 

Annemarie van Leeuwen
Bij HVX sinds 2019

Met afgeronde studies kunstgeschiedenis en economie en verschillende functies in het onderwijs en bedrijfsleven gaat Annemarie een nieuwe uitdaging niet uit de weg. Bij HVX neemt ze graag initiatief voor cultuur en economie, zoals Day for Change.

Juliane Baumgart
Bij HVX sinds 2019

Juliane, van oorsprong Duitse (maar daar is in het Nederlands niets van te merken), heeft ervaring met gepersonaliseerd onderwijs op haar vorige school. Bij HVX brengt ze onze leerlingen de nodige Duitse taalontwikkeling bij, maar is ze ook te vinden voor allerlei creatieve dingen. Met Juliane is altijd wat te doen!

Maarten Ombre
Bij HVX sinds 2019

Maarten heeft eerder gewerkt in Amsterdam, heeft een bevoegdheid voor geschiedenis en ICT en stapte vol overgave (en een druk gezin) in HVX. Maarten brengt zijn knowhow graag in bij de ontwikkeling van HVX, maar leert ook zelf graag bij.

Esther Buren
Bij HVX sinds 2019

Esther heeft eerder lang voor het HVC gewerkt en was daarvoor laborante van beroep. Met inmiddels een eerstegraads bevoegdheid voor biologie en ervaring in het montessori-onderwijs is ze nu bij HVX betrokken als coach en ontwikkelt ze gave biologie-quests voor onze leerlingen.

Marjet van Westrop
Bij HVX sinds 2020

Marjet heeft op verschillende VO-scholen gewerkt als dramadocente en is nu bij HVX samen met Esther en Marieke verantwoordelijk voor kunst, en dan vooral theater/drama.

Christiaan Hogenhuis
Bij HVX sinds 2020

Christiaan heeft een eerstegraads bevoegdheid voor natuurkunde.

Esther van Til
Bij HVX sinds 2020

Esther komt oorspronkelijk uit Groningen en heeft (onder andere) meegewerkt aan verschillende theaterproducties van Bert Visscher. Nu wilde ze voor de klas en bij HVX is zij samen met Marjet en Marieke aan de slag met kunst, in het bijzonder theater/drama.

Yvette Vonk
Bij HVX sinds 2018

Yvette is bij ons op school ook directiesecretaresse en viel de afgelopen jaren regelmatig in bij HVX. Dit beviel haar (en ons!) zo goed dat ze sinds 2020 deels aan de slag is als onderwijsassistente en zodoende structureel onze leerlingen en het team ondersteunt bij de uitvoering van het onderwijs.

Sandra Vervaart
Bij HVX sinds 2018

Sandra is al langer als ouder betrokken bij het HVC en HVX en sinds 2019 ondersteunt zij het team met verschillende administratieve werkzaamheden.

 

Niet op de foto:

Martin Esser, Johan KooistraKarlijn Koster, Jordy Mol en Lars Oudshoorn, onze docenten lichamelijke opvoeding