Over het Herbert Vissers College

Zit je in groep 7 of 8?
Dan sta je binnenkort voor een spannende keuze!
Wil je het beste uit jezelf halen? Wij bieden uitdagend onderwijs om je voor te bereiden op je toekomst. Bij ons kun je terecht voor alle onderwijsniveaus: van gymnasium tot en met vmbo. Op het HVC werken leuke, enthousiaste docenten. Naast het geven van goede en uitdagende lessen, vinden we een prettige omgang met elkaar en een gezellige sfeer heel belangrijk.

Informatie over het HVC vind je op deze pagina, via het zoekscherm A-Z, lees in het HVC magazine of bekijk onze schoolgids.

Jouw stijl van leren
Herbert Vissers, de oprichter van onze school, was een lokale ondernemer, een pionier. Hij moedigde zijn werknemers aan om het beste uit zichzelf te halen en daar staat onze school nog steeds voor. Goed onderwijs dichtbij huis moet voor iedereen mogelijk zijn. Het HVC is een christelijke school. We geloven dat ieder mens een uniek talent heeft gekregen. We stimuleren onze leerlingen het verschil te maken en na te denken over hoe zij zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld, net zoals Herbert Vissers dit ook deed. De school bestaat uit drie gebouwen op een locatie: Beurtschipper (havo en vwo), T-gebouw (mavo en HVX) en Noorderdreef (vmbo bk). Zo heeft iedereen zijn eigen plek. Wij vinden het belangrijk dat jij je bij ons op school thuis en veilig voelt.

Klaar voor de toekomst
Het is niet alleen belangrijk om iets te weten, maar ook te kunnen, zoals samenwerken, onderzoeken en presenteren. Daarom besteden we hier in onze lessen veel aandacht aan. Want naast het behalen van je diploma vinden wij het belangrijk dat je werkt aan de kennis en vaardigheden, die je ook in de toekomst nodig hebt. Hoe je leert, vinden we net zo belangrijk als wat je leert. Je gaat aan de slag met uitdagende opdrachten, die net niet te moeilijk zijn, maar ook zeker niet te makkelijk. Wij geven jou de ruimte om keuzes te maken die bij jou passen. We begeleiden je daar natuurlijk wel bij, want leren doe je niet alleen. We leren op het HVC van en met elkaar.