Klas 1-mavo activiteiten

In de brugklas neem je deel aan de volgende activiteiten:

4-daagse excursie Leersum
Je gaat mee op een 4-daagse excursie naar Leersum. Het doel is een verdere kennismaking met je klas, mentor en andere docenten.

Excursie Rijksmuseum voor Oudheden
Het Rijksmuseum van Oudheden is het nationale centrum voor archeologie, waar je kennis maakt met de beschavingen uit het oude Egypte en het nabije Oosten, de Griekse en Romeinse wereld en het vroege Nederland. 

Excursie naar Utrecht
Voorafgaand aan deze excursie is een wedstrijd in school met je klas: ‘Welke klas maakt de mooiste en volledige Middeleeuwse stad? Daarna ga je naar Utrecht, een stad die al bestond in de Middeleeuwen, waar je met opdrachten en een stadswandeling met een spel de stad gaat verkennen.

Luisteris
Luisteris is een programma van de NS over pesten en groepsdruk.

Sportdag
In een kleurweek heb je op één van de dagen een sportdag.

Quizdag
Tijdens de quizdag strijden de brugklassen van de mavo een dag lang tegen de andere mavo-brugklassen. Er zijn veel verschillende opdrachten: o.a. een dansopdracht, maar er zijn ook 'kennis' opdrachten. Natuurlijk is er ook een dj aanwezig die voor een goede sfeer zal zorgen! Aan het eind van de dag worden de winnaars gehuldigd. 

Filmavond
Voor alle 1e, 2e en 3e jaars leerlingen is er een filmavond in de aula op school.

Kerst- en paasvieringen
Rond Kerst en Pasen wordt er aandacht besteed aan de gedachte achter deze feestdagen. Alle brugklasleerlingen gaan met de klas in de week voor Kerst zingen in verzorgings/verpleeghuizen in de omgeving.