Veelgestelde vragen

HVX is voor vrijwel elke leerling geschikt. Belangrijk is om te checken of het echt bij je past. Ben je graag creatief, vind je het prettig om zelfstandig te werken, heb je graag zelf invloed op dingen? Dan is HVX het onderzoeken waard. HVX is een school waar je leert, ook als het gaat om plannen en effectief zijn. Dus je hoeft niet allemaal checkboxen ‘af te vinken’ van wat je al moet kunnen om HVX te doen.

HVX is voor iedereen met een vmbo kader-, mavo-, havo-, of vwo-advies. Bij vmbo kader moet je er wel rekening mee houden dat we alleen economie en ondernemen als profiel aanbieden in de bovenbouw. Voor andere profielen, zoals Bwi of zorg en welzijn, moet je overstappen naar een reguliere vmbo-kader-opleiding.

Ja, maar alleen als dat nodig is. Er is plaats voor ongeveer 80 leerlingen. Als bekend is hoeveel leerlingen voor HVX hebben gekozen, bepalen we wie we definitief kunnen plaatsen. Dat gebeurt allemaal volgens de regels die in Haarlemmermeer gelden.

Dat kan. Wel alleen als je dat zelf wilt: wij zullen je over het algemeen niet verplichten tot een overstap. Leren gaat nu eenmaal niet altijd even snel; het kan zijn dat je moet wennen aan HVX of dat er in je leven bijzondere dingen gebeuren. Hoe later in de opleiding je een overstap maakt, hoe groter de kans op studievertraging. Je leert namelijk niet exact dezelfde dingen en ook niet in dezelfde volgorde.

Jazeker, net als alle andere leerlingen heb je ook bij HVX een eigen kluisje. Hier kun je boeken en waardevolle spullen in kwijt. Het kluisje maak je open met een pasje.

Nee, HVX pauzeert apart van de andere leerrichtingen. Dit doen we om ervoor te zorgen dat het niet te druk is in iedere pauze, en ieder een fijn plekje kan opzoeken. Bovendien sta je zo ook niet te lang in de rij voor de kantine of automaat. Zonde van je tijd!

We organiseren in principe één keer per twee jaar een schoolkamp. Zowel in de onderbouw als in de bovenbouw. De bestemmingen? Die variëren. Zo gingen we eerder al naar Londen, Barcelona, Krakau, Normandië, Apeldoorn, het strand en de scouting in Flevoland. We zijn in gesprek met leerlingen en met het team om de bestemming(en) voor het komende schooljaar te kiezen.

In een jaar waarin er geen schoolkamp is, doen we wel andere gave dingen! Soms met z'n allen en ook regelmatig omdat iets past bij een bepaald project of quest. 

 

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.