2 basis/kader decanaat

Leerjaar 2 is een schooljaar waar je tot een keuze moeten komen, met welk profiel en keuzevakken je verder wilt. Een belangrijk jaar dus. Dat is dan ook de reden dat we je in dit jaar veel activiteiten aanbieden die je kunnen helpen een betere keuze te maken. De ervaringen leg je vast in een loopbaandossier. Dit dossier komt van pas als je eind leerjaar 4 een keuze moet maken voor een vervolgopleiding en je op het mbo een intakegesprek krijgt.

Het eerste onderdeel ter voorbereiding is het volgen van PPO (praktische profiel oriëntatie). Gedurende het schooljaar krijg je al les in alle profielen om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken.

Activiteiten

Ook bezoek je diverse workshops die georganiseerd worden door het Nova College: LOB op de campus. Verder neem je deel aan de Meet Greet & Experience. Dit is een event waarbij je kennismaakt met diverse bedrijven en mbo’s uit de regio. Aansluitend ga je een dagdeel bij een bedrijf kijken en meehelpen. Op onderstaande website kun je vast de bedrijven zien die meedoen aan de MGE en hun deuren openzetten voor jou. 

Meet, Greet & Experience

 

PPO

Het PPO heeft 3 rondes. In ronde A volg je aan het begin van het schooljaar alle (4) profielen 2 weken lang. Daarna kies je 2 profielen uit en volg je deze gedurende 3 weken. Uiteindelijk kies je in ronde C het definitieve profiel en dit volg je tot het einde van het schooljaar. In dit profiel doe je uiteindelijk ook examen. Daarnaast kies je ook een pakket met 2 keuzevakken die horen bij het profiel, je volgt dit profiel en de verdieping door de gekozen keuzevakken in leerjaar 3.

Samen morgen maken.
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris
logo stichting IRIS
Herbert Vissers College is
onderdeel van Stichting Iris

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.