Informatie Engels CC

Bekijk het informatie filmpje van de Cambridge Course.

Wat is de Cambridge Course?

De Cambridge Course is een vorm van Engels die wij aanbieden voor VWO leerlingen. De leerlingen die deze variant van Engels volgen krijgen meer en op een andere manier Engelse les dan degenen die regulier Engels volgen. In de lessen spreekt iedereen alleen maar Engels waardoor de taalvaardigheid van de leerlingen met sprongen vooruit gaat. Naast werken uit een tekstboek en digitaal werkboek wordt er in de klassen ook projectgewijs gewerkt waarbij leerlingen onderzoek doen naar diverse onderwerpen die met de Engelse taal en cultuur te maken heeft. Daarnaast wordt er wekelijks in kleine groepjes met een native speaker gewerkt aan spreekvaardigheid. Een van de hoogtepunten van de Cambridge Course is onze excursie naar Engeland aan het eind van de tweede klas waarbij de leerlingen in gastgezinnen verblijven.

Hoe ziet Cambridge Course er in de praktijk uit?

In de brugklas hebben leerlingen normaal gesproken drie lesuren Engels. Wanneer je kiest voor Cambridge English heb je niet drie, maar vijf uur Engels in de week. In de tweede, derde, en vierde klas krijg je vier uur per week Engels en in de vijfde klas, de laatste klas waarin Cambridge English gegeven wordt, volg je dit vak weer vijf uur in de week. In een deel van de lessen werken we met de methode, de overige tijd wordt besteed aan projectwerk, verbeteren van de taalvaardigheid, uitdagende taalactiviteiten maar vooral plezier beleven aan het gebruiken van de Engelse taal. Kijk ook eens naar de filmpjes en foto’s, die geven een indruk over Cambridge Course op het HVC.

Vragen?

Ben je nieuwsgierig en heb je nog vragen? We vertellen je graag meer over de Cambridge Course. Je kan contact opnemen met mevrouw A. Visser, zij kan al je vragen beantwoorden.
 

 

Activiteiten

Brugklasleerlingen doen een Reading Race in de klas

Met 2vCC naar Engeland: op bezoek bij Stonehenge

Geslaagde CC-leerlingen