Wetenschap en Gymnasium (vwo)

Het HVC is onderdeel van een wetenschappelijk netwerk van ongeveer 45 scholen in Nederland. In het kader van stimuleren van 'leren onderzoeken' rolt het HVC de komende jaren een doorlopende leerlijn uit vanaf 1-vwo tot het profielwerkstuk in 6-vwo. Ook voor het Atheneum!
In deze lijn leer je hoe je zelf een onderzoeksopzet bedenkt en uitvoert, aan welke voorwaarden een goed onderzoek moet voldoen en heel belangrijk: wat de waarde is van wetenschappelijke kennis.

Als je goed kunt leren én je vindt leren leuk, dan is het gymnasium echt iets voor jou. Iets onderzoeken, puzzelen, een probleem oplossen, een vraag tot op de bodem uitzoeken, filosoferen, een proefje doen, creatief zijn - daarvoor ga je naar het gymnasium!

Op het gymnasium benut je je capaciteiten maximaal. Als je vwo-advies hebt gekregen en het lijkt je leuk om in gemotiveerde groepen net dat stapje meer te zetten, dan is het Herbert Vissers College jouw school. Alle leerlingen met een vwo-advies beginnen bij ons op school op het gymnasium. Zo kan iedereen kennismaken met de schitterende vakken Latijn en Grieks. Aan het eind van de eerste klas krijg je de keuze om door te gaan op het gymnasium of toch te gaan voor het atheneum.  

Meer weten over wetenschapsoriëntatie en gymnasium?
Kijk dan even op de VWO pagina over het WO en gymnasium

En neem ook even een kijkje op de website van WON scholen